„Avem încă un grad foarte mare de îmbolnăvire, pentru că sunt condiții de muncă, de alimentație, de viață mai grele decât în Uniunea Europeană și evident fac tot ce pot pentru a-i convinge pe medicii tineri și cei mai puțin tineri, pe asistente, să rămână, totusi, în România (…), unde stau pe un salariu de zece ori mai mic și sunt certați tot timpul”, a declarat Victor Ponta, citat de corespondentul MEDIAFAX.
Primul-ministru a spus că în acest an nu a fost un buget realist deoarece banii s-au terminat în luna septembrie.
„În acest an nu a fost un buget realist deoarece banii s-au terminat în luna septembrie. Degeaba le spui medicilor că nu o să aibă 40.000, ci 20.000 de bolnavi. Tot 40.000 o să aibă. Așa încât este necesar să avem în anul următor un buget realist. Noi vrem ca ei să cheltuiască 100 de lei, dar se cheltuiesc 200 de lei pentru că au bolnavi, medicamente de plată și lucrări de investiții. De aceea, eu mă oblig ca acești oameni să aibă într-adevăr în buget toți banii până la sfârșitul anului, nu să se trezească în luna septembrie fără bani, pentru a face apoi datorii, așa cum sunt la acest spital din Alexandria, de 250 de miliarde de lei”, a spus Ponta.
Premierul Victor Ponta a mai precizat că este obligația sa ca anul viitor sistemul medical să dispună de un buget realist, bazat pe ceea ce se întâmplă în realitate, „nu pe ce-și dorește cineva de la Ministerul Finanțelor”.
Premierul Victor Ponta a participat, sâmbătă, la ceremonia de semnare a ordinului de începere a lucrărilor de reabilitare a Spitalului Județean de Urgență din Alexandria, județul Teleorman, împreună cu președintele Consiliului Județean Teleorman, Liviu Dragnea.
Reabilitarea Spitalului Județean de Urgență Alexandria, singurul spital din Teleorman care are serviciu de anestezie 24 de ore, reprezintă cea mai mare investiție în sănătate din Regiunea de dezvoltare III Sud, în cadrul Programului Operațional Regional 2007-2013.
Valoarea totală a investiției se ridică la 83.496.061,52 lei, dintre care 67.926.908,34 lei constituie valoarea eligibilă asigurată prin finanțare nerambursabilă și din contribuția beneficiarului, respectiv din partea Consiliului Județean Teleorman.
În urma lucrărilor de modernizare, Spitalul Județean de Urgență Alexandria va deveni cea mai performantă unitate spitalicească din sudul României, care va putea oferi condiții avansate de investigații și tratament pentru pacienții din această regiune.
Intervențiile asupra infrastructurii spitalului și dotările medicale cu echipamente performante vor asigura alinierea serviciilor medicale la standardele Uniunii Europene, acesta fiind de altfel principalul obiectiv al proiectului.